Şahin atadı bürokrat gelmedi

Şahin atadı bürokrat gelmedi
TBMM Başkanı kritik makam için atama yaptı. Ama bürokrat Şahin’i ret etti. Başkan çaresiz ikinci bir ismi atadı.Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, göreve başladıktan sonra TBMM’de üst düzey yönetiminde kritik makamlara yeni atamalar yaptı. Ancak atama yaptı bir bürokrat, protokolün 2 numaralı ismi TBMM Başkanının atamasını ret etti.

KURMAY ATADI AMA
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin; TBMM Genel sekreteri Ali arizona seo Osman Koca’yı görevinde tutarken, Koca’nın yardımcılarından ikisini görevden aldı. 3 gün önce yapılan görevden alma ile TBMM Genel Sekreter yardımcıları Cengiz Köksal ile Cemal Öztaş görevinden alındı. Bu iki makama da yine iki atama yapıldı. Atanan isimlerden biri TBMM içinden yapıldı. Mehmet Ali Kumbuzoğlu görevi kabul etti ve yeni makamına oturdu.

ATADIĞI İSİM GELMEDİ
İkinci koltuğa ise Birol Gezici atandı. Ancak Gezici makama oturmadı. Bir kaç gün içinde yeni bürokratın görevine başlayacağı sanılıyordu. Ancak dün Gezici değil bir başka isim o makama oturdu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda ve daha sonra Bayındırlık Bakanlığı’nda bürokratlık yapan Sadık Yamaç yeni genel sekreter yardımcısı olarak göreve başladı.

2 NUMARAYI RET EDEN BÜROKRAT
İNTERNETHABER, Birol Gezici’nin atamasının iptal edilip, Yamaç’ın bu göreve getirilmesinin perde arkasında ise ilginç bir gelişme olduğunu öğrendi. Gezici bu atama öncesinde başka bir makama atama istemişti. Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı talebi kabul etilmiş ve kararnamesi onaylanmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilmişti. Mehmet Ali Şahin de Gezici’yi istiyordu. Protokolün 2 numaralı ismi olarak Gezici’yi TBMM genel sekreteri olarak atamıştı. Ancak Gezici; Mehmet Ali Şahin’i ret etti ve tercihini Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı makamı için kullandı. Bunun üzerine Şahin, ilk atamayı iptal edip, Sadık Yamaç’ın atamasını yaptı.



Kategori : GÜNCEL