Katliamdan tüyler ürperten ifade

  • Ana Sayfa
  • Katliamdan tüyler ürperten ifade
Katliamdan tüyler ürperten ifade
44 kişiyi gözünü kırpmadan öldüren zanlılar, mahkemede anlattıklarıyla mahkeme heyetinin tüylerini ürpetti.Abone ol

Çorum'da geçen çarşamba günü başlayan 44 kişinin öldürüldüğü Bilge Köyü katliamı davasının ilk duruşmasında sanıkların ifadeleri şoke etti.

Katliamın ‘namus meselesi’ nedeniyle yaptıklarını söyleyen ‘Şıh Mehmet’ olarak bilinen 43 yaşındaki M.Ç., eşiyle ilişkisinden şüphelendiği Fesih Çelebi’yi en son öldürdüğünü anlattı. “Kan davası olmasın, elimi kana bulamayayım diye Cemil Çelebi’ye ‘kardeşini öldür’ dedim. Ben mimarlık i oyaladı” diyen M.Ç., “Baskın gecesi orada ‘Tövbe Şıh’ım affet’ diye yalvaran Fesih’i en son öldürdüm” dedi. Savunmasında bu kadar kişiyi neden öldürdüklerini bilmediğini söyleyen 33 yaşındaki A.Ç. de, “Biz bölgenin şartları gereği, ağabeyimiz ne derse sorgusuz yaparız” diye konuştu.

İFADELER ŞAŞIRTTI

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlanan 11’i tutuklu 13 sanığın ilk duruşmada verdikleri ifadeler, şaşırttı. Olayın, Fesih Çelebi ile eşi F.Ç. arasında olan ilişkiden kaynaklanan namus meselesi olduğunu ileri süren ‘Şıh Mehmet’ lakaplı M.Ç., ifadesinde şöyle dedi:

“Olay gününün sabahı Fesih Çelebi’yi evinin damından, eşime işaret ederken gördüm. Daha önce de Osman Çelebi’nin, eşimle Fesih Çelebi’nin düşüp kalktığını söylemesi üzerine ikisine de sordum. Ancak ikisi de inkar etti. Ben de Fesih’i takibe aldım. Bunu ilk duyduğumdan 20 gün sonra, aradaki ortak duvara sürekli vurulması üzerine şüphelendim ve eşime sordum. O da Fesih’in kendisini rahatsız ettiğini ve ortak duvara konuşmak için büyük bir delik açtığını söyledi. Bunun üzerine ikimiz birlikte ahıra indik. Fesih ile eşimin konuşmasını duyunca rahatsız ettiğini anladım. Bu durumu Cemil Çelebi’ye anlattım. Aramızda kan davası olmaması ve elimi kana bulamamak için kardeşini öldürmesini söyledim. Olay günü sabahı bu yüzden Fesih’i öldürmedim ve tekrar Cemil’e gidip, ‘Hani kardeşini öldürecektin’ dedim. Bana ‘Öldürmezsem ne olur’ dedi. Ben de ‘ikinizi de öldürürüm’ dedim. Bana ‘2 tane az 4 tane öldür’ diyerek dalga geçti.”

"BANA YALVARDI ONU EN
SON ÖLDÜRDÜM" AYRINTILAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL