Ölüsü için bile taahhütname alınan ülke

  • Ana Sayfa
  • Ölüsü için bile taahhütname alınan ülke
Ölüsü için bile taahhütname alınan ülke
30 yaşındaydı... Çöl akciğeri hastalığından yaşamını yitirdi. Cenazesi hastanede rehin kaldı... Aile cenazeyi ancak taahhütname imzalayarak alabildi. Abone ol

Tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 20 gün önce hayatını kaybeden slikozis (çöl akciğeri) hastası İbrahim Güloğlu'nun (30) cenazesi, ailesi tarafından 2 bin TL'lik hastane masrafları karşılığında taahhütname imzalanarak teslim alındı.

Güloğlu, Güneydoğu'da çok sayıda genç gibi bir akrabasının tavsiyesi üzerine kot taşlama atölyesi wisconsin seo nde çalışmak üzere Kırklareli'ye gitti. İbrahim Güloğlu, 5 yıl süresince kot taşlama atölyesinde çalıştıktan sonra Diyarbakır'a döndü ve yaklaşık 1.5 yıl sonra rahatsızlandı. Gittiği hastanede slikozis teşhisi konulan Güloğlu, teşhis konduktan bir yıl sonra da hayatını kaybetti.

İbrahim Güloğlu'nun ağabeyi Fehmi Güloğlu, kardeşinin büyük bir umutla gittiği Kırklareli'nde kot taşlama atölyelerinde kum püskürtme yöntemiyle kot taşlama ve ağartma işinde çalıştığını söyledi.

Acılı ağabey, döndükten bir süre sonra ansızın rahatsızlanan kardeşine slikozis teşhisi konulduğunu belirtti.

''BORCUMUZU DÜŞÜNMEKTEN
ACIMIZI YAŞAYAMIYORUZ''

Güloğlu, kardeşinin cenazesini teslim almak için 2 bin TL tutan hastane masrafları karşılığında taahhütname imzaladığını ifade ederek, ödeyecek imkanı bulunmadığı için ancak bu şekilde kardeşinin cenazesini teslim alabildiğini söyledi.

Acılı ağabey, şöyle devam etti:

''Kardeşlerime bakıyorum. Bu parayı bir ay içerisinde borç alarak ödemem gerekiyor. Yoksa taahhütnamede yargılanmamın ve evime icra gelmesinin söz konusu olduğu yazıyor. Hakkımda yasal işlem başlatılacak. Borcumuzu düşünmekten acımızı yaşayamıyoruz''

HASTANE NE DİYOR?

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, masrafları karşılanmayan hastalara taahhütname imzalatıldığını belirterek, ''Bu normal bir uygulamadır. Herhangi bir güvencesi bulunmuyorsa, uygulanan hukuki bir süreç. Bu tür hastaların tedavilerinin ücretsiz olarak yapılacağı konusunda, Sağlık Bakanlığı veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan herhangi bir resmi yazı ulaşmadı'' dedi.



Kategori : GÜNCEL