Okulları veliler temizletiyor

Okulları veliler temizletiyor
Okulların temiz masrafı velilerin sırtında. Geçtiğimiz yıl okulların temizlikçi ihtiyacını gidermek için velilerin cebinden 75 milyon lira çıktı. Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA- Okullara gönderilen ödenekler yetersiz iş başa düştü. Veliler geçtiğimiz yıl okulların temizlikçi mimarlık ihtiyacı için 75 milyon lira harcadı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün okullardaki temizlik işleriyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Buna göre okullar öncelikle kadrolu ve özelleştirmeye tabi kurumlardan bakanlık kadrolarına geçici sözleşmeli olarak görevlendirilince temizleniyor. Bunun ihtiyacı gidermemesi durumunda da il özel idareleri ve okul-aile birliklerinin bütçeleri ile hizmetli alımı yapılıyor.

Bakanlığa bağlı eğitim-öğretim kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında 35 bin 221 hizmetli görev yapıyor. 15 bin 657 eğitim kurumunda da kadrolu hizmetli bulunuyor.

İlköğretim okullarının temizlik hizmet alımı için 2008-2009 eğitim-öğretim yılında İl Özel İdarelerince 21 milyon 352 bin lira, okul-aile birliklerince ise 75 milyon 44 bin lira harcandı.



Kategori : GÜNCEL