En iyi kadro Galatasarayda

En iyi kadro Galatasarayda
Milli takımın ve Galatasaray'ın değişmez sol beki. Hakan Balta Galatasaray'daki değişimi değerlendirdi.Abone ol

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın başarılı solbek oyuncusu Hakan Kadir Balta, takım olarak çok iyi durumda olduklarını belirterek, ''En iyi kadro Galatasaray'da." dedi.

Futbol Federasyonu basın departmanının yayına hazırladığı TamSaha dergisine konuşan Hakan Kadir Balta, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı sendelemeyi Euro 2008'in ardından gelen yorgunluk ve sakatlıklara bağladı.

Bu sezon açık ara ligin en iyi kadrosuna sahip olduklarını söyleyen ve Rijkaard'la çalışmanın bir şans olduğunu north dakota seo belirten Hakan Kadir Balta, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki farklı galibiyetleri ise 'kupa için hazırlık mahiyeti taşıyor.' şeklinde yorumladı. İşte Hakan Kadir Balta'nın TamSaha Dergisi'ne verdiği röportajın ayrıltıları..

RİJKAARD BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Bülent Hoca'nın ayrılmasına ne kadar üzüldüysem, Rijkaard'ın göreve geleceğini öğrendiğimde de o kadar sevindim. Futbolculuğu döneminde hayranlıkla izlediğimiz, teknik direktörlükte Barcelona gibi çok üst düzey bir takımda deneyim yaşamış bir antrenörle çalışmak hepimiz için şans. Yardımcısı Johan Neeskens de çok iyi bir profesyonel.

OYUN TAKTİĞİ

Aslında sistemde çok fazla değişen bir şey yok. 4-3-3, 4-3-1-2, 4-2-4… Bunları maç içerisinde de değiştirebiliyorsunuz. Örneğin geçen sezon Lincoln ileriye dönük orta saha oyuncusu olmasına rağmen ikinci bir forvet gibi oynuyordu. Rijkaard'ın özellikle taktiksel anlayış ve sistem içerisinde bize düşen görevler konusunda farklı istekleri oluyor. İdmanlarda sürekli olarak bunların üzerinde çalışıyoruz. Eğer Rijkaard'ın istediklerini sahaya yansıtabilirsek, başarı gelecektir.

SOL SAVUNMACI NEDEN YETİŞMİYOR?

Zaten futbolda sol ayaklı futbolcular sağ ayaklılara göre daha az sayıda. Bunlar arasından yetenekli olanları ve bek mevkiinde oynayabilecekleri ayıkladığınızda elinizde çok fazla seçeneğiniz kalmıyor. O yüzden yaşanan gayet normal bir durum.

TEDİRGİN DEĞİL DİKKATLİYİZ

Tallinn'de oynanan maçta 7-8 pozisyonumuz vardı ancak gol atamadık. O maçın golsüz bitmesi mucize gibi bir şeydi. Böyle bir olayın tekrar edeceğini düşünmüyorum. Estonya bize rakip olamaz. Bosna-Hersek'ten çekinecek halimiz de yok. Deplasmanda verebileceğimiz en iyi mücadeleyi vereceğiz. Son dört maçımızdan da galibiyetle ayrılıp Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Üzerimizde tedirginlik yok, sadece daha dikkatli olacağız.



Kategori : SPOR