Ankarayı erkekler yönetiyor

Ankarayı erkekler yönetiyor
Türkiye'ye örnek olması gereken Ankara Belediyelerinde kadın yönetici bulunmuyorAbone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başkent olması nedeniyle Türkiye’ye örnek olması gereken Ankara belediyeleri kadın yönetici bakımından sınıfta kaldı.

Ankara Büyükşehir ve 7 ilçe belediyesi seçimlerin ardından i arkansas seo lk aylarını yeni yönetimlerini oluşturmak için kullandı. Tamamı erkek olan belediye başkanları kendilerine yine tamamı erkek olan başkan yardımcıları belirledi. Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bir genel sekreter ve 4 genel sekreter yardımcısının tamamı erkek.

İlçe belediyelerinde de durum aynı. CHP’li Çankaya Belediyesi’nde 4 ve Yenimahalle Belediyesi’nde 2 başkan yardımcısı da erkek. MHP’li Etimesgut Belediyesi’nde 4, Gölbaşı Belediyesi’nde 2 belediye başkan yardımcısı, AKP’li belediyeler Mamak’ta 3, Keçiören’de 5 ve Altındağ Belediyesi’nde de 2 başkan yardımcısı yine erkek.

Büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 50 bini aşan ilçe belediyelerinin şiddet gören kadınlar için sığınmaevleri açma yükümlülüğü ve kadınlara çok sayıda hizmet götürme zorunlulluğu var. Tamamı erkek yöneticilerden oluşan Ankara belediyelerinin kadınlar için büyük önem taşıyan bu hizmetlere mevcut yönetici tablosuyla ne kadar öncelik vereceği merak konusu.



Kategori : EKONOMİ