Açılım AB ve ABD projesi!

Açılım AB ve ABD projesi!
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamaları, hükümet üyesi milletvekilleri tarafından olumlu karışlanırken, muhalefet karşı çıktı.Abone olMuhalefet bilinen görüşlerini tekrarladı. MHP açılımın yabancı proje ürünü olduğunca ısrarcı. CHP ise rotası belli olmayan gemiye binmemekte kar indiana seo arlı..

TBMM'de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, yapılan açıklamaları yerinde bulduğunu ifade ederken, açılımın Türkiye için zorunlu olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise demokratik açılımın AB ve ABD projesi olduğun iddia etti. Şandır, "Ülkede etnik sorunları tartışmaya başlarsanız, ayrıştırıcı olur. Bu da hükümeti böler, parçalar." dedi.

CHP'li Mustafa Özyürek ise Bakan Atalay'ın yaptığı açıklamaların, daha önce yapılanlardan farklı olmadığını söyledi. Demokratikleşmeye ve özgürlüklerin verilmesine karşı olmadıklarını belirten Özyürek, "Açılım ama neyin açılımı "Önce bir paketi açıklasınlar. Rotası belli olmayan gemiye binmeyiz. Rota belli olsun ondan sonra bakarız." diyerek, hükümete kapılarının kapalı olmadığı mesajını verdi.



Kategori : POLİTİKA