Bu işin bir numarası Hürriyet

Bu işin bir numarası Hürriyet
Köşe yazarlarının "özgürlük sınırları"na ilişkin tartışmalar alevlendi. Peki en çok hangi gazete yazarlara karışıyor?Abone ol

Köşe yazarlarına kimin daha çok müdahalede bulunduğu tartışmalarına katılan yazar Görmüş, " gazetesidir" dedi.

Medya analizleriyle tanınan Taraf gazetesi yazarı Alper Görmüş'e Sabah'tan Nevzat Çiçek bu soruyu yö multi language seo neltti. Görmüş, " Gazetesi'dir" cevabını verdi.

Yazılarda cinsiyet ve ırk ayrımcılığı yapılıyorsa genel yayın yönetmeninin müdahalede bulunabileceğini anlatan Görmüş, "Bu iş esas olarak büyük gazetelerde görülüyor. Eğer manipülasyon gibi gazetecilik günahlarını da katarsak, bunca yıllık deneyimlerime dayanarak söylüyorum, bu işin bir numarası Hürriyet Gazetesi'dir.

Esas Hürriyet Gazetesi'nde Yılmaz Özdil'in 25 Ağustos'ta yazdığı 'Kırmızı Plaka' yazısına müdahale edilmeliydi. Çünkü o yazıda Özdil, kendisi gibi düşünmeyen insanlara benim ağza alamayacağım bir küfürle cevap veriyor. Eğer Ertuğrul Özkök o yazıyı okuyup izin verdiyse bu olacak bir şey değil" dedi.

MİLLİYET TEK TEK AYIKLAMIŞTI
Görmüş, dün Taraf Gazetesi'ndeki "Medya İronik" köşesinde de, Türk basınındaki en büyük yazar sansürünün 2001 yılında Milliyet gazetesinde Mehmet Yılmaz tarafından yapıldığını yazmıştı. Görmüş, yazarların İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve ANAP yönetimi aleyhindeki satırlarının 'tek tek ayıklandığını' kaydetmişti.



Kategori : MEDYA