Oruçlu gün boyu nasıl enerjik kalır?

  • Ana Sayfa
  • Oruçlu gün boyu nasıl enerjik kalır?
Oruçlu gün boyu nasıl enerjik kalır?
Ramazan ayı yaza geldi oruç saati uzadı. Bu durumda beslenme şekli çok daha önem kazandı. İşte altın önerilerAbone ol

İftarda, az miktarda yağ ve karbonhidrat, yüksek miktarda su içermesi nedeniyle sebze yemekleri ve meyve tavsiye edilirken, yemeğin iki öğünde tüketilmesi öneriliyor.

Sahurda kurutulmuş meyveler yenilerek hem tok hem de enerjik kalmak mümkün
< anti seo çalışması br>Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesindeki Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Doç. Dr. Dündar Denizer, Ramazan ayında beslenmeyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

İFTAR NASIL AÇILMALI

İftar yemeğini iki öğün şeklinde yemenin, daha akılcı bir davranış olduğuna işaret eden Denizer, ''İftar, önce bir zeytin ya da hurma ile açılmalı ve ardından bir bardak ılık ballı limonlu su içilmelidir. Sonra bir kase hafif bir çorba içilmelidir. Daha sonra yemeğe iki saat ara verilmelidir. Bu arada dinlenebilir ya da ibadetinizi yapabilirsiniz'' dedi.

SEBZE YİYİN BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIN

Denizer, sebze ve meyve grubundaki besinlerin az miktarda yağ ve karbonhidrat, yüksek miktarda su içerdiğini belirterek, ''Bu gruba giren besinlerin kalorisi düşüktür. Bir porsiyon etsiz sebze yemeği, sebze çorbası ya da bir porsiyon salata mutlaka yenmelidir. Bir orta boy meyve ya da taze sıkılmış meyve suyu tüketilebilir. Sebze ağırlıklı beslenmek suretiyle bağırsakların lifli gıdalardan yararlanmasını ve iyi çalışmasını da sağlayabilirsiniz'' diye konuştu.



Kategori : SAĞLIK