Şok! Benzinde tavan çöktü

Şok! Benzinde tavan çöktü
Günün flaş haberi akaryakıttan geldi. EPDK, meydanı vicdansızların eline bıraktı. Şok zamların yolu açıldı. Yandık ki ne yandık... Abone ol

EPDK akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını uzatmama kararı aldı. Yani vatandaşı insafsız dağıtım şirketlerinin insafına terketti... Zamların yolu açıldı, bundan sonra dağıtım firmalarını tutmak mü ispanyolca seo mkün olmayacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının bugün sona erdiğini ve sürenin yeniden uzatılmayacağını açıkladı.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, tavan fiyatta iki aylık yasal uygulama süresinin bugün dolduğu hatırlatıldı ve "Kurumumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kanuni sorumlulukları çerçevesinde tüketici haklarını korumaya devam edecek, piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir" denildi.

EPDK, tavan fiyat uygulaması ile dağıtıcı ve bayi paylarının, litrede yaklaşık olarak 42 kuruştan 25 kuruşa indirim sağlanarak sınırlandırıldığına dikkat çekti.

Akaryakıt bayi tavan fiyatı uygulamanın ilk gününde (27 Haziran) 95 oktan kurşunsuz benzin için litre başına 3,05 lira, motorin için 2,49 lira, kırsal motorin için 2,35 lira olarak belirlendi.



Kategori : GÜNCEL