Öcalan affedilsin mi diye sordular

  • Ana Sayfa
  • Öcalan affedilsin mi diye sordular
Öcalan affedilsin mi diye sordular
A&G araştırma şirketi, Akşam gazetesi için yaptığı ankette kamuoyuna bu soruyu sordu. Cevaplar ise çok netti...Abone ol

Kürt açılımı nedeniyle A&G'nin Akşam Gazetesi için yaptığı ankette katılımcılara "Öcalan'ın affı" konusu da soruldu. Ankette katılımcıların yüzde 87,1'inin 'hayır' d en fazla müşteri getiren reklam nasıl verilir iye yanıtladığı bu soru 'annem - babam Kürt diyenler' kategorisinde de yüzde 63,6 'hayır' cevabı aldı.

AK Parti'nin oy oranı bildiği için adı 'bilen adam'a çıkan Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı anket; halkın büyük bölümünün ayrılmaya karşı çıktığını da ortaya koydu. Katılımcıların yaklaşık yüzde 90'ı Güneydoğu'da otonom bir bölgeye 'hayır' dedi. Yarıdan fazlası ise açılımın bölünme getireceği endişesi taşımıyor..

Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre 7 bölgede ve 11 ilde 1.260 denekle yüz yüze görüşerek hazırlanan anketin ikinci bölümünden çıkan sonuçlar şöyle:

DAHA FAZLA YATIRIM VE İŞ İSTEDİLER

Daha fazla yatırım aş ve iş imkanına tüm partilerin seçmenleri yüksek oranda 'evet' dedi. AKP seçmeninin yüzde 73,2'si, CHP seçmeninin yüzde 81,7'si, MHP seçmeninin yüzde 61,8'i 'evet' dedi.



Kategori : GÜNCEL