Aksigorta ilk yarı karını açıkladı

  • Ana Sayfa
  • Aksigorta ilk yarı karını açıkladı
Aksigorta ilk yarı karını açıkladı
Dünyayı sallayan krize rağmen bir çok firmadan kar açıklamaları geliyor. AKsigorta da ilk yarıda kar eden kurumlar arasında. Abone ol

Aksigorta'nın, 2009 yılının ilk yarısında sigortacılık faaliyetlerinden 37,4 milyon lira kar elde ettiği bildirildi.

Aksigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu dönemde sigortacılık faaliyetlerinden elde edilen karın geçen yılın aynı dönemine göre south dakota seo yüzde 251 artarak 37,4 milyon liraya ulaştığı kaydedildi.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 2009 yılının zor koşulları devam ederken yeni yönetim kurulundan aldıkları destekle, yıl sonu şirket hedeflerine ulaşabilmek yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, ekonomik ortamın zorluklarının yanı sıra devam eden yoğun rekabet ortamında dağıtım kanallarını daha fazla desteklerken, çalışanların da özverili katkılarıyla bu hedeflere ulaşacaklarına olan inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı.

Prim üretiminde daralmanın yaşandığı pazarda 462,8 milyon liralık üretim rakamına ulaştıklarını, sigortacılık faaliyetleri sonucunda geçtiğimiz yılın ilk yarısında 24,8 milyon lira zarar oluşmuşken, bu yıl aynı dönemde 62,2 milyon lira iyileşme ile 37,4 milyon lira düzeyinde kara ulaştıklarını, sigortacılık alanındaki bu başarılı sonuçlara finansal yatırımlardan elde ettikleri mali gelirleri de eklediklerinde dönem net karını 43,6 milyon liraya çıkardıklarını ifade etti.

Uğur Gülen, her yıl olduğu gibi 2009 yılı sonunda da karlılığı ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini, ilk yarı yıl sonuçlarının, bu hedeflere ulaşma konusunda güven verdiğini kaydetti.



Kategori : EKONOMİ