Memur beklediği teklifi alamadı

  • Ana Sayfa
  • Memur beklediği teklifi alamadı
Memur beklediği teklifi alamadı
İki milyonu aşkın memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin 5. turunda da hükümetin zam teklifi netleşmedi. Abone ol

Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, "Bakan abartılı rakamlarla çalışanları beklentiye sokmayın dedi. Yüzde 2.3'lük bir teklif tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında y oregon seo ürütülen toplu görüşmelerin 5. turunda da zam oranına ilişkin gelişme yaşanmadı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantıda hükümetten mali ve sosyal haklarla ilgili herhangi bir teklif almadıklarını söyledi.

Toplantının yarın saat 14.00'de devam edeceğini belirten Akyıldız şunları söyledi: "Toplantıda 'dedi bağa, dedim ona' politikasıyla birbirimize diyeceklerimizi söyledik. Kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek bir teklifi alamadık. Teklifin yarına ertelenmiş olan toplantıda dile getirilmesini umut ediyoruz. Bakan (Hayati Yazıcı) abartılı rakamlarla çalışanları beklentiye sokmayın ifadesi kullanmıştır. Kamu İşveren Kurulu'nun yüzde 2.3'lük bir artışı dile getireceğini tahmin ediyoruz."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da açıklamasında, hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki teklifini getirmediğini belirterek, ''Siyasi irade henüz masaya oturmadı'' dedi.



Kategori : GÜNCEL