Kürt öğrencileri fişleme Mecliste

  • Ana Sayfa
  • Kürt öğrencileri fişleme Mecliste
Kürt öğrencileri fişleme Mecliste
CHP’li Atilla Kart, bir yandan Kürt açılımı yapılırken bir yandan ÇYDD’nin burs verdiği Kürt kökenli öğrencilerin fişlenmesini gündeme getirdi. Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Atilla Kart, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına bi google remarketing r soru önergesi verdi. Kart, “Demokratik açılım ya da Kürt açılımı kavramının ülkemiz gündemini oluşturduğu bir dönemde, Hükümet’in gerçek kimliğini ortaya koyan ve demokratik açılım olarak sunulan girişimin içinin boş olduğunu gösteren uygulamaların yeni bir örneği” dediği fişleme ile ilgili şunları söyledi:

SÜRECE AYKIRI
“Böyle bir süreçte ÇYDD’nden burs alan ve önemli bölümünü Kürt kökenli Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da zor şartlar altında eğitimlerini sürdürmekte olan öğrencilere yönelik olarak sicil araştırması adı altında fişleme yapılması; hiçbir hukuk sisteminde kabul edilebilir bir hal olamaz. Türkiye’de çağdaş eğitim alanında en büyük hizmeti veren bir derneğe, bir sivil toplum örgütüne yönelik olarak fişleme yapılması; bir taraftan Hükümet’in demokrasi anlayışındaki çarpıklığı, bir taraftan da anayasal teminat altındaki evrensel haklara saldırıyı göstermektedir.”



Kategori : POLİTİKA