Sinn Feinden DTPlilere taktik

Sinn Feinden DTPlilere taktik
Bazı DTP'liler 3 yıl önce İRA'nın siyasi kanadının kapısını çalmış. İşte o yöneticinin Türkiye'ye tavsiyeleri var.Abone ol

Kuzey İrlanda'nın bağımsızlığı için İngiltere ile savaşan İRA'nın siyasi kanadı
Sinn Fein'in yöneticilerinden Jim Gibney Akşam'a konuştu.

Açılım sürecinde Fein'in Türkiye'ye aktaracağı deneyimler merak konusu oldu. Partinin önemli i montana seo simlerinden Gibney, Şenay Yıldız'a konuştu. Gibney Türk yetkilileri tecrübelerini aktarmak için ülkesine çağırıyor. İşte o röportajdan öne çıkan bazı bölümler:

DTP, ARACI OLSUN

Eğer Türk Hükümeti gerçekten sorunu çözmek istiyorsa, Kürtlere ülkedeki diğer insanlara sunulan hakların aynısı sunulmalı ve silahlı çatışmaya katılmış kişilerle konuşabilecek siyasi liderlerle müzakere edilmeli. Türkiye'deki Sinn Fein'in pozisyonundaki, PKK ile ilişkinizi kurabilecek ama yasal demokratik parti sanıyorum sizde DTP oluyor, onunla konuşmanız gerekiyor. Türk hükümetine çok açıkça buradan sesleniyorum. Buraya bir temsilci gönderin. Bu süreçlere katılmış, bizim Garry Adams gibi öne çıkmış liderlerimizle görüşün. Tecrübelerimizden faydalanın.

ÜÇ YIL ÖNCE KÜRT TEMSİLCİLER BİZE GELDİ

Birkaç sene önce Türkiye'deki Kürt temsilcilerinden oluşan bir delegasyonla görüşmüştük. Buraya, bizim tecrübelerimizi dinlemeye geldiler. 3 yıl kadar önceydi. Daha sonra biz de Sinn Fein'den bazı kişileri bölgeye gönderdik olayları yerinde görüp, yardımcı olmak için.

HÜKÜMET KARARLI İSE



Kategori : GÜNCEL