Ramazanın en iyi iftar mönüsü

  • Ana Sayfa
  • Ramazanın en iyi iftar mönüsü
Ramazanın en iyi iftar mönüsü
Oruç eğer iftar ve sahurlarınıza dikkat etmezseniz sağlığınızı tehdit edebilir. İşte uzmanından en iyi iftar mönüsü;Abone ol

Bütün günü aç geçirmenin vermiş olduğu hisle özel yemeklerin hazırlandığı davetlerin verildiği Ramazan ayında; yapılan beslenme hataları sonucu alınan kilolar ve ortaya çıkan rahatsızlıklar, bayram sevincinizi gölgeleyeb anti seo çalışması ilir. Oysaki yapılan araştırmalar doğru ve yeterli beslenildiği takdirde orucun vücudu toksinlerden temizleyici etkisi olduğunu gösteriyor.

Sema Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Hayrettin Mutlu, Ramazan ayında uygulanan dengeli bir beslenme ile

Kan kolesterol düzeyi düzenlenmekte
Mide asidi azalmakta
Kabızlık ve diğer sindirim sistemi hastalıkları önlenmektedir,diyor.

Ramazan Ayı'nda da 3 öğün beslenilmesi gerektiğini vurgulayan Hayrettin mutlu; besin alımı eşit olarak sahur, iftar, sahur arasına düzenli olarak dağıtılmalı, öğün atlanmamalıdır. İftar ile beraber yine 3 öğün şeklinde besin dağılımı yapılmalıdır, dedi.

Ramazanda mutlaka sahura kalkılması gerekiyor. Sahurda proteinden zengin, sindirimi uzun süren (yumurta, peynir gibi) besinler tercih edilmeli; bal pekmez, reçel gibi besinler çok fazla tercih edilmemelidir. Sahurda aşırı şeker tüketmek, insülin hormon salınımını arttırarak gün içinde şeker düşmelerine neden olabiliyor.

ÖRNEK İFTAR MÖNÜSÜ
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : SAĞLIK