Ali Muhammed delil toplayacak

Ali Muhammed delil toplayacak
Lockerbie saldırısının Libyalı hükümlüsü Abdülbaset Ali Muhammed El Megrahi, İngiliz The Times gazetesine konuştu.Abone ol

İskoç makamları tarafından sağlık nedenleriyle cezaevinden salıverilen ve ülkesine dönen Lockerbie saldırısının Libyalı hükümlüsü Abdülbaset Ali Muhammed El Megrahi, İngiliz The Times gazetesine konuştu.
new york seo r>Gazetenin haberinde, Lockerbie saldırılarıyla ilişkisi olmadığını gösteren yeni deliller sunarak ölmeden önce kendini aklayacağını bildiren El Megrahi'nin, ''(beni aklayacak) delilleri ortaya koyacağım ve Britanya ve İskoç toplumlarından jüri olmalarını isteyeceğim. Britanya ve İskoç toplumlarına mesajım budur. Eğer (Britanya'da) adalet varsa ya beraat ederim veya mahkeme kararı hatalı olduğu için iptal edilir'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Gazeteye yaptığı açıklamada, hapishanedeyken Lockerbie saldırısında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarından bazılarının suçlu olsun veya olmasını kendisini affettikleri yönünde mesajlar almış olmasına karşın, kurbanların yakınlarının pek çoğunun salıverilmesine kızdıklarını anladığını belirten El Megrahi, ''bana öfke duyuyorlar. Onların böyle davranması doğal. Suçlu olmadığım halde benim suçlu olduğuma inanıyorlar. Bir gün hakikat şimdi olduğu gibi gizleniyor olmayacak. Bir Arap atasözü 'hakikat asla ölmez' diyor'' şeklinde konuştu.



Kategori : DÜNYA