İşte kutsal taşın 6 parçası

  • Ana Sayfa
  • İşte kutsal taşın 6 parçası
İşte kutsal taşın 6 parçası
Hac'da milyonlar o taşa dokunabilmek için çırpınır. Hacer-ül Esved'in 6 parçası Türkiye'de. Bakın hangi mekanlarda gizli; Abone ol

İslam dininde kutsal sayılan, cennetten geldiğine inanılan ve ana parçası Kabe'de yer alan ''Hacer-ül Esved'' taşının 6 parçası, Türkiye'de bulunuyor.

Müslümanların kutsal mekanı Kabe'nin inşası sırasında Ebu Kubeys Dağı'ndan getirilen ve cennetten indiğine inanı eticaret seo lan ''Hacer-ül Esved'' taşından zaman içinde kopan parçalar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul'a getirildi.

4 PARÇASI SOKULLU MEHMET PAŞA CAMİİ'NDE

Mimar Sinan, parçalardan 4'ünü, İstanbul Kadırga'da 1571 yılında Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa adına eşi tarafından yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'ne koydu. Altın çerçeve ile kaplı parçalar, caminin giriş kapısı üzerindeki mermer taşların ortasında, mihrabın üst kısmında, minbere giriş kapısının üzerinde ve minber kubbesinin altında bulunuyor.

DİĞER PARÇA KANUNİ TÜRBESİNDE

Hacer-ül Esved taşının bir parçası da Süleymaniye Külliyesi içindeki Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nin giriş kapısının üzerindeki saçağın altında, diğeri ise Edirne Eski Camii'de ziyaretçilerini bekliyor.

İŞTE CAMİLERİMİZDE GİZLİ OLAN
HACER-ÜL ESVED TAŞININ FOTOĞRAFLARI...
VE KUTSAL TAŞLARIN TÜRKİYE'YE  GELİŞ ÖYKÜSÜ...
İKİNCİ SAYFADA...

[PAGE]



SOKULLU MEHMET PAŞA
CAMİSİNDEKİ KUTSAL TAŞLAR

Altın çerçeve ile kaplı parçalar, caminin giriş kapısı üzerindeki mermer taşların ortasında, mihrabın üst kısmında, minbere giriş kapısının üzerinde ve minber kubbesinin altında bulunuyor.



[PAGE]

Kategori : GÜNCEL