Annenin yürek acısını dindiren karar

  • Ana Sayfa
  • Annenin yürek acısını dindiren karar
Annenin yürek acısını dindiren karar
Antalya'da geçen yıl "dur" ihtarına uymadığı için motosikletiyle kaçan genci vurup öldüren polise hapis cezası çıktı... Abone ol

Antalya'da geçen yıl 27 Ekimde ''dur'' ihtarına uymadığı için motosikletiyle kaçan 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'e tabancayla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis memuru Mehmet Ergün, 16 yıl 8 ay hapis cezas wisconsin seo ına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, polis memuru Mehmet Ergün'ün ''Olası kastla insan öldürmek'' suçundan, çeşitli indirimler düşüldükten sonra 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti.

Duruşmanın ardından Çağdaş Gemik'in yakınları kararı alkışladı.

Avukatlardan Ermiş, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın adalet duygusunun tatmini açısından önemli ve yeterli olduğunu belirterek, ''Polis artık sokakta tabancasını eline alıp istediği gibi insan öldüremeyeceğini anlamalıdır. Polis bundan sonra bin defa düşünsün'' dedi.

Anne Sevgi Efe de oğlunun ölümü için verilebilecek hiç bir cezanın yeterli olmayacağını belirterek, göz yaşı döktü. Sevgi Efe, ''Oğlumu geri istiyorum. Başka canlar yanmasın'' dedi.

Baba Haşim Gemik ise bu tür olaylarda polislere en büyük cezanın bu davada verildiğini savunarak, ''Bu, Türkiye'deki en büyük cezadır. Oğulunu kaybeden bir baba olarak biraz da olsa içim rahatladı'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL