Bu polemik İtalyanın dilinde

Bu polemik İtalyanın dilinde
İtalya'da spor kamuoyu, Marcello Lippi ile Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun söz düellosunu konuşuyor. Abone ol

Marcello Lippi'nin önceki gün yaptığı ''Bu sezon Juventus şampiyon olur'' açıklamasına İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter'in Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho'dan yanıt geldi.

Mourinho, Lippi'nin yapmış olduğu açıklamaya karşın, ''Böyle bir şey duymadım. Eğer okuduklarım doğruysa görüyorum ki milli takım teknik d wisconsin seo irektörü olmuş, büyük sorumluluğu olan biri başka bir takım hakkında tahminde bulunuyor. Bu açıklama doğruysa, bana birçok şey düşündürebilir. Gerçekse burada saygı eksikliği var'' dedi.

Inter kulübünün resmi televizyon kanalının mikrofonlarına konuşan Portekizli çalıştırıcı, konuşmasının başında ironik bir görüş sergileyerek, Lippi'nin tahmini hakkında şunları kaydetti:

''Her şey çok normal. Gazeteciler kendisine kimin şampiyon olacağına yönelik fikirlerini soruyor. O da 'Bu sezon Juventus şampiyon olur' diyor. Bu açıklamayı Juventus'un teknik direktörüyken yapsa çok normal. Fakat burada önemli olan bunları milli takımı çalıştırırken, söylüyor olması.''

Milli takım teknik direktörü Marcello Lippi ise Mourinho'nun yorumları için ''Eğer Mourinho gerçekten böyle bir demeç verdiyse, gerçekten üzgünüm. Ben görüşlerime göre sadece bir yorum yaptım'' dedi.

Birçok kez mülakat verdiğini belirten Lippi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''3 yıldır Inter'in çok güçlü bir kadroya sahip olduğunu söylüyorum. Dün hemen hemen her şeyin konuşulduğu bir röportaj sırasında kimin şampiyon olacağına yönelik bir soru soruldu. Ben de önceki şampiyonlardan Juventus'un şampiyonluğu kazanabileceğini söyledim. Diğer takımlar hakkında da iyi konuştum. Basit bir röportajın abartıldığını düşünüyorum. Mourinho bana göre yetenekli bir insan. Gerçekten üzgünüm. Bir problem olmadığını düşünüyorum.''



Kategori : SPOR