Uygurlarla ilgili tüm gerçekler

  • Ana Sayfa
  • Uygurlarla ilgili tüm gerçekler
Uygurlarla ilgili tüm gerçekler
Doğu Türkistan'da yaşananları oralı insanlar anlatıyor. Anneler çocuk doğuramıyor, kızlar fuhuşa zorlanıyor... İşte tüm gerçekler;Abone ol

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Uygur asıllı Yrd. Doç. Dr. Muhabbet Kemal Koçak, ''Doğu Türkistan'da yaşanan vahşet ve soykırım, Çin'in içişleri değildir. Bu bir insanlık suçudur'' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Muhabbet Kemal Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında Sincan Uygu mikro beton uygulama r Özerk Bölgesi'nden ayrılarak Türkiye'ye geldiğini belirterek, ''Bize uygulanan bazı baskıcı uygulamalara karşı fikirlerimi açık ve net şekilde ortaya koyduğum için bir süre sonra sıkıntı yaşamaya başladım. Bu nedenle ülkemden ayrılarak, Türkiye'ye geldim'' dedi.

1995 yılına kadar Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde öğretmen olarak görev yaptığını anlatan Koçak, ''Lisede kimya ve biyoloji derslerine giriyordum. Türkiye'ye geldikten sonra master ve doktoramı Gazi Üniversitesinde yaptım. Şimdi de görevimi Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sürdürüyorum'' diye konuştu.

Doğu Türkistan'da patlak veren olayların dün veya bugün tesadüfen ortaya çıkmış, geçici, düzeltilebilir veya önüne geçilebilir sıradan bir kargaşa olmadığına dikkati çeken Yrd. Doç. Dr. Koçak, şöyle konuştu:

ÇİN'İN YILLARDIR SÜREN BASKISI

''Dışarıdan kışkırtılan, bölücü güçlerin faaliyeti veya terörist olayı ise hiç değildir. Komünist Çin yönetiminin Uygur halkına karşı kültürel, etnik, ekonomik ve siyasi yönleriyle 60 yıldır artarak uyguladığı binlerce acımasız baskılarından gün yüzüne çıkan örneklerinden sadece biridir. İnsanlar, Doğu Türkistan'da hak ve özgürlüklerini aramakta, hiçbir zaman köle olarak yaşamadıklarını, yaşayamayacaklarını, sadece insanca yaşama isteklerini dile getirmektedir.''

DEPREM BAHANESİYLE SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR



Kategori : DÜNYA