Şeytanla yatağa giriyorlar!

Şeytanla yatağa giriyorlar!
Ergenekon duruşmasında Tuncay Özkan böyle ifade verdi... Duruşma cezaeviyle ilgili bir gerçeği de ortaya çıkardı...Abone ol


Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasına, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan ve Adli Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 16 sanık katıldı. Tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Er al raji bank söz hastanede, Hüseyin Keskin ise revirde olduğu için duruşmaya gelmedi.

BENİM ADIM TUNCAY ÖZKAN, TUNCAY GÜNEY DEĞİL

Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan duruşma tutanağında avukatı Celal Ülgen'in, Tuncay Güney'in avukatı olarak yazılmasını eleştirerek, ''Benim adım Ahmet Tuncay Özkan. Tutanağa Tuncay Güney olarak geçirmişsiniz. Ben Tuncay Güney değilim, yakalar getirirseniz çok sevinirim'' dedi.

Özkan, üniversite mezunu, 26 yıllık gazeteci olduğunu, yılda en az 10 iddianame okuduğunu, kitaplar yazdığını, 5 binini polislerin parçaladığı 28 bin kitaptan oluşan bir kütüphanesi bulunduğunu anlatarak, ''İddianamede göremedim, suçumu öğrenmek istiyorum. Akşam evde rahat uyumak istiyorsanız, suçumu söyleyin, öğrenmek istiyorum'' diye konuştu.

İddianamede örgütün ne zaman kurulduğunu, kendisinin ne zaman katıldığını, kiminle, ne zaman, hangi eyleme katıldığını göremediğini belirten Özkan, suçlarının yüzüne okunmasını talep etti.

Dinleme ve uzatma kararlarının, iletişim döküm bilgilerinin dosyada bulunmadığını ifade eden Özkan, ''Dinleme kararı ne zaman başlamış, uzatma kararlarını kim vermiş? Kuvvetli suç şüphesine nasıl kapıldınız? Şüphe nasıl uyandı? Bir insan 9 ay boyunca niye dinlenildiğini neden bilmez? Dosyaya neden konulmamış. Bunları bilmeden neden tutukladınız. Neden tutukluyum'' dedi.

BEN PKK'LI DEĞİLİM



Kategori : GÜNCEL