Evini yenile Türkiye

Evini yenile Türkiye
Halkbank'ın krize karşı yapı malzemeleri sektöründeki talebi canlandırmak amacıyla başlattığı kampanyaya ilgi var.Abone ol

Küresel krizin etkisiyle düşen yapı malzemeleri sektöründeki talebi canlandırmak amacıyla Halkbank ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile hayata geçirilen ''Evini Yenile Türkiye'' kampanyasına katılan firma sayısının 139, bayinin de 18 bine ulaştığı bildirildi.

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın, ülkenin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörünün tedarikçisi konumundaki yapı malzemeleri piyasasına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Bu kampanya ile hem yapı malzemeleri hem bankacılık sektörü hem de tüketicilerin kazanacağı bir ''üçlü kazanç platformu'' oluşturulduğunu bildiren Kuru, bu organizasyonla aynı zamanda Halkbank, bu alanda faaliyet gösteren dernekler ve firmalarla TOBB'un güçlerini birleştirdiğini kaydetti.

Kuru, kampanya sayesinde, konutlarını tadi youtuber lat yaparak yenileme ihtiyacı içinde olup bunu hayata geçirmeyi erteleyen tüketicilerin, son derece ucuz ve tarihi bir finansman imkanı yakaladığını ifade ederek, ''Bayiler de bu fırsat kredisi ile satışlarını artırdı. Diğer taraftan bankamız kredibilitesi yüksek yeni müşteriler kazandı'' dedi.

50 BİN LİRAYA KADARKİ ALIŞVERİŞLERE FİNANSMAN

Kampanyanın, 83 firma ve 13 binden fazla bayinin katılımıyla 1 Eylülde başladığını hatırlatan Kuru, şöyle konuştu:

''Daha sonra sektörden gelen yoğun ilgi sebebiyle ilk ayın sonunda üye firma sayısı 139'a, bayi sayısı ise 18 bine ulaştı. Kampanyanın başlamasından 2 ay süre geçmesine rağmen hala yeni firmaların üyelik başvuruları devam ediyor.

Kampanya ile tüketicilerin 50 bin liraya kadar olan alışverişlerine finansman imkanı sağlanıyor. Kampanya kapsamında 12 ay vadede yüzde 0,33, 13–24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25–36 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranı ile tüketicilere ev yenileme, tadilat bakım-onarım işlerinde kullanacakları, 2 ay geri ödemesiz kredi fırsatı sunuluyor. Ayrıca bu tür harcamalara bağlı olarak ortaya çıkan işçilik işlemleri için de bu krediden faydalanma imkanı bulunuyor.

Kampanyanın başlangıcından bugüne kadar geçen sürede, faiz hadlerinde meydana gelen çeşitli indirimlere rağmen bu kampanya hala rakipsiz ve son derece düşük maliyetli bir kredi olarak yerini koruyor. Bu durum, 'Evini Yenile Türkiye' kampanyası kredilerinin tüketiciye maliyetinin gerçekten son derece düşük seviyelerde belirlendiğinin ve bir fırsat niteliğinde olduğunun kanıtı olarak da gösterilebilir.

Bir yandan kampanyaya katılmayı arzu eden firma ve bayi taleplerinin devam etmesi, diğer yandan tüketicilerin kampanyaya olan ilgisinin kesintisiz sürmesi, kampanyanın toplumun her kesiminde geniş yankı bulduğunu gösteriyor. Kampanyamıza yönelik ilginin bir göstergesi de resmi sitemiz www.eviniyenileturkiye.com ziyaretçi sayısının haftada ortalama 450 bine ulaşmasıdır.''

Tüketiciler tarafından kararın verilmesi, ürünleri beğenme, satın alma ve nihayetinde tadilat işlerinin başlatılması sürecinin belirli bir zaman diliminde gerçekleştiğini belirten Kuru, ''Bu da kampanyaya ilk başlandığı zaman, yoğun tüketici ilgisinin kredili satışa dönüşmesi ani bir patlama şeklinde olmadı. Fakat süreç yerine oturduktan sonra kampanya kredisinin kullandırımı istikrarlı bir şekilde ve hiç kesilmeden devam ediyor'' diye konuştu.

EN ÇOK İLGİ MARMARA BÖLGESİ'NDEN

Kuru, kampanyaya Türkiye'nin her köşesinden ilgi gösterilmekle birlikte yapı malzemeleri sektörünün satışlarından bugüne kadar en büyük payı alan Marmara Bölgesi'nin öne çıktığının görüldüğünü söyledi.

Bu durumun nüfus ve yapılaşma oranları bakımından da doğal olduğunu ifade eden Kuru, ''Sonuçta, coğrafi bazda ilk sırayı, Marmara ve Ege Bölgesi alıyor. İl bazında öne çıkanlar ise İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Adapazarı, Bolu, Çanakkale, Manisa, Aydın ve Denizli'' dedi.

Kuru, kampanyaya katılım oranının yükselmesinin yapı malzemeleri sektörün ilgisini ve heyecanını çekmeye devam ettiğini bildirdi.



Kategori : EKONOMİ