Vücuda başka yararlarının yanı sıra özellikle ''karaciğerin dostu'' olarak bilinen turpun, bol vitamini nedeniyle kış aylarında sofralardan eks lokal seo ik edilmemesi gerektiği belirtildi.
Tarım Müdürü Fatin Rüştü Özeser vitamin yönünden çok zengin olan turpun böbrek taşı, astım, sarılık, safra kesesi, bronşit, öksürük, karaciğer ve romatizma gibi hastalıklara iyi geldiğini vurguladı. İçinde C, B1, B2 vitaminleri,bulunduğuna değinen Özeser, şunları kaydetti:
ÖKSÜRÜK ŞURUBU ETKİSİ VAR
''İster yeşil salataya süs yapın, isterseniz rendeleyip yiyin. Kış aylarında turpu sofranızdan eksik etmeyin. Her gün içilen 1 kahve fincan turp suyu karaciğeri güçlendirip safra kesesindeki taşları eritiyor.
Soğuk algınlığıyla ortaya çıkan inatçı öksürükte 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek, öksürük şurubu kadar etkili. Turp böbreklerdeki mikropları öldürüpr, kum taşlarını döküyor. Kabızlığı giderip, diş etlerini kuvvetlendiriyor.''
Kategori : SAĞLIK